• Metodoloji Eğitimi: Programın ilk haftasında stajyerlere genel metodolojik eğitim verilmekte, staj programı içerisindeki çalışmalar bu eğitimde verilen bilgiler doğrultusunda talep edilmektedir.
  • Makale Tartışmaları: Program süresince haftalık makale okumaları gerçekleştirilmekte ve bu makaleler staj koordinatörü rehberliğinde toplantılarda tartışılmaktadır.
  • Belgesel, Film ve Dizi Analizi: Program süresince en az bir adet film/dizi/belgesel izlenerek konuyla ilgili 500-1000 kelime arası değerlendirme yazısı hazırlanması talep edilmektedir.
  • Araştırma Yazısı: Stajyerin çalışmak istediği alanla ilgili koordinatörün akademik danışmanlığı ile araştırma yazı konuları belirlenmesi ve stajyerin 3000-3500 kelimelik özgün bir araştırma yazısı hazırlaması hedeflenmektedir. Araştırma yazıları TUİÇ Akademi web sitesinde yayımlanmaktadır.
  • Online Sunum: Program sonunda stajyerler, araştırma yazısının PPT sunumu gerçekleştirmektedir. Koordinatör tarafından belirlenen çalışmalar, TUİÇ Akademi Youtube kanalı üzerinden Online Seminer Programı etkinliğiyle sunulmaktadır.
  • Röportaj: Araştırma yazısında ele alınan konuyla ilgili stajyer; alanında uzman, akademisyen, STK temsilcisi, politikacı vb. bir isimle Zoom üzerinden 30-40 dk röportaj yapması ve TUİÇ Youtube kanalında yayınlanması hedeflenmektedir. Yazılı soru-cevap şeklinde yapılan röportajlar, TUİÇ Akademi web sitesinde yayımlanma imkanı bulmaktadır.
  • Değerlendirme: Staja katılanlar başarılı olabilmek için en az 75 puan almak zorundadır. Başarılı olan stajyerler, staj katılım belgesi almaya hak kazanacaktır.


(Makale Tartışmaları ve Katılım: 35 Puan, Araştırma Yazısı: 35 Puan, Belgesel/Film Analizi: 15 Puan, Röportaj: 15 Puan)

* Eğitim süresi boyunca katılımcıların en fazla bir derse mazeretli katılmama hakkı bulunmaktadır.


Programlarımıza Göz Attınız Mı?

O-Staj Programlarına göz atın, hayalinizdeki staj programına şimdiden yerinizi ayırtın!